Selecteer een pagina

Vragen?

Ik hoor graag van je!

Ik vind het leuk om van je te horen want ik praat en ik hoor nergens zo graag over als over tuinen. Mail, app of bel me wat jij zelf het prettigste vind.

E-mail

info@deparadijstuin.nl

Telefoonnummer

+316 28 733 775

Woonplaats

Broek in Waterland

Cadeautip!

Een originele verrassing

Voor een verhuizing, trouwerij, verjaardag, de bouw van een nieuw huis, etc kan het heel leuk en origineel zijn om een (ecologisch) tuinadvies of zelfs tuinontwerp cadeau te doen. Ik bespreek graag de mogelijkheden hiervoor met jou/jullie.

Cadeautip!

Een originele verrassing

Voor een verhuizing, trouwerij, verjaardag, de bouw van een nieuw huis, etc kan het heel leuk en origineel zijn om een (ecologisch) tuinadvies of zelfs tuinontwerp cadeau te doen. Ik bespreek graag de mogelijkheden hiervoor met jou/jullie.

Veelgestelde vragen

Wat kost een tuinontwerp?

Hoeveel een tuinontwerp of een beplantingsplan kost kun je gemakkelijk uitrekenen met behulp van dit document: Prijsindicatie tuinontwerp en beplantingsplan

Daarnaast reken ik een reiskostenvergoeding van 0,25 cent per gereden kilometer.

Wat is het werkgebied van de Paradijstuin?
De Paradijstuin heeft als werkgebied gebied heel Nederland.
Wie voert het ontwerp uit?

In principe kun je met mijn ontwerp zelf aan de slag. Ik kan je hierin begeleiden en ik kan de beplanting voor je bestellen en vervolgens (met jou/jullie samen) inplanten. Dat is erg leuk en leerzaam om samen te doen, omdat je dan direct allerlei weetjes en tips van mij hoort en krijgt. Je krijgt direct een gevoel bij wat er in je tuin staat en ook hoe je het onderhoudt. Een andere optie is om het over te laten aan een professionele hovenier. Dat is handig als er bijvoorbeeld een terras of vijver aangelegd moet worden, of dat er grond aangevoerd of verplaatst moet worden om bijvoorbeeld hoogteverschillen te creëren. Als je dat wilt kan ik je helpen een goede hovenier in jouw regio te vinden.

Hoe lang duurt het voordat een ontwerp klaar is?

Vanaf de intake waarbij ik bij je langskom en de offerte zit niet meer dan een week. Na akkoord op de offerte ga ik met de tekeningen aan de slag en duurt dit ongeveer 4-6 weken totdat we een definitief ontwerp hebben. Maar dit is  geheel afhankelijk van de complexiteit van de opdracht. Een kleine tuin zal over het algemeen iets sneller gaan dan een grote tuin.

Waarmee houd je allemaal rekening bij het ontwerpen van mijn tuin?

Met verschillende factoren. De belangrijkste factor: wat zijn jullie wensen voor de tuin? Wat zijn de functies die jullie voor je zien? Wie wonen er allemaal thuis? Daarnaast kijk ik naar de vormgeving van jullie huis, naar het uitzicht van jullie tuin en naar hoe de tuin ligt ten opzichte van de wind en van de zon. Maar ook naar de grondsoort, het (micro) klimaat, de aan- of afwezigheid van water, eventuele aanwezigheid van omliggende natuurgebieden en nog veel meer. Al deze factoren zijn belangrijk om tot een goed ontwerp te komen.