Selecteer een pagina

Mijn aanpak

Ik wil je graag met andere ogen laten kijken naar je eigen tuin.

Met een goed ontwerp en minimale inspanning kan er al een gebalanceerd ecosysteem ontstaan. Hierdoor komen onkruiden minder terug en word je tuin steeds mooier én vruchtbaarder.

Inheemse planten

Ik werk zoveel mogelijk met inheemse planten die het goed doen in de omgeving van de tuin. Als je op die manier met de natuur meewerkt en kijkt naar het plaatselijke ecosysteem, dan zal de tuin het goed doen zonder dat je veel hoeft in te grijpen.

Hergebruik

Voor de aanleg van je tuin kijken we als eerste naar wat er al aanwezig is in de tuin en wat we kunnen hergebruiken. Ik zal je adviseren in de diverse mogelijkheden voor je terras, paden, pergola, overkapping, borderranden, vuurplaats, verlichting etc. Allemaal afhankelijk van jouw wensen en budget natuurlijk.

Kringlopen in je tuin

Ik bouw kringlopen in de tuin, waardoor je zuinig kunt omgaan met water en waarmee je tuinafval zoveel mogelijk recyclet tot vruchtbare compost. Zo kun je alles in je tuin hergebruiken en hoef je niets te verspillen of weg te gooien.

Jouw droomtuin vakkundig ontworpen

Mijn ontwerpen worden afgeleid van de patronen vanuit de natuur.

In mijn ontwerpen zie je dan ook natuurlijke vormen en lijnen, hoogteverschillen en een grote diversiteit aan veelal inheemse plantsoorten.

1

De intake

De intake is een belangrijk onderdeel van het proces. Ik kom dan langs om de tuin te bekijken en te fotograferen, maar vooral om te horen wat jouw/jullie wensen zijn ten aanzien van de tuin. Denk aan vragen als: wat wil je allemaal kunnen doen in je tuin? Hoeveel tijd wil je met je tuin bezig zijn? Van welke kruiden, groenten, fruit houd je/ houden jullie? Wat weten jullie zelf al van de natuur in de omgeving? De wind? De zon?

Ik zal het proces verder toelichten en na de intake een korte samenvatting sturen met daarbij een indicatie van kosten.

2

Het schetsontwerp

Geven jullie akkoord op de offerte die ik gestuurd heb, dan vraag ik jullie een moodboard te maken op Pinterest (ik kan daarmee helpen als dat nodig is) en ga ik aan de slag met het eerste schetsontwerp. Wanneer dit klaar is stuur ik de schets naar jullie toe en vraag jullie om feedback. Dit kan telefonisch of eventueel live – afhankelijk van de afstand en de beschikbare tijd.

3

Het definitieve ontwerp

Nu heb ik alle informatie die ik nodig heb om een definitief ontwerp te maken van jullie tuin. In principe is dit een 2D plattegrond tekening met indien gewenst een 3D impressie van de tuin. Ook een volledig beplantingsplan kan onderdeel zijn van het ontwerp met uitleg over materiaalkeuze. Al deze opties bespreken we van tevoren zodat jullie een ontwerp en advies op maat krijgen.

4

De uitvoer

Met dit ontwerp kun je in principe zelf aan de slag. De beplanting kan ik voordelig voor je bestellen bij een goede biologische kwekerij. Het planten doe ik graag samen met jou/jullie! Je zou een hovenier kunnen inhuren voor (een deel van) het overige werk. Ik kan je in contact brengen met betrouwbare partijen, maar wellicht ken je die zelf ook wel. Ik kan het proces van de aanleg van de tuin begeleiden, of het op dit punt aan jullie en/of de hovenier overlaten.

5

De ‘Plant-dag’

Het inplanten kan ik samen met jullie doen. Zo kan ik tijdens deze dag meteen uitgebreid uitleg geven over alle groen in jullie tuin. Het is ontzettend leuk en leerzaam om dit met het hele gezin/ alle huisgenoten samen te doen.

6

Nazorg

En dan is jullie tuin aangelegd! Ik kan me voorstellen dat er dan nog wel wat vragen zullen zijn die jullie hebben over bijvoorbeeld bepaalde plantsoorten, onderhoud, composteren, water geven etc etc. Voor deze vragen blijf ik jullie aanspreekpunt. Superleuk om te horen hoe de tuin vordert!

7

Handleiding

Ook een (ingebonden) handleiding behoort tot de mogelijkheden. Hierin staan niet alleen alle planten (met de exacte vindplaats in de tuin) maar ook per plant een uitleg. Inclusief beeldmateriaal natuurlijk. Welk deel is eetbaar? Voor wie is het eetbaar? Wanneer bloeit het? Wanneer kun je oogsten? Hoe komt het op in het voorjaar? Hoe sterft het af in het najaar? Moet de plant gesnoeid worden? Zo ja, hoe en wanneer? Et cetera et cetera. Heel erg handig als je het onderhoud van je tuin zelf wilt (blijven) doen.

Cadeautip!

Een originele verrassing

Voor een verhuizing, trouwerij, verjaardag, de bouw van een nieuw huis, etc kan het heel leuk en origineel zijn om een (ecologisch) tuinadvies of zelfs tuinontwerp cadeau te doen. Ik bespreek graag de mogelijkheden hiervoor met jou/jullie.

Cadeautip!

Een originele verrassing

Voor een verhuizing, trouwerij, verjaardag, de bouw van een nieuw huis, etc kan het heel leuk en origineel zijn om een (ecologisch) tuinadvies of zelfs tuinontwerp cadeau te doen. Ik bespreek graag de mogelijkheden hiervoor met jou/jullie.

Neem contact met me op

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin? Neem vrijblijvend contact met me op

Telefoonnummer of whatsapp

+316 28 733 775

Woonplaats

Broek in Waterland